Понеділок, 06.05.2024, 19:59
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 56
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Президент України
Верховна Рада України
Урядовий портал
Держкомзем
Конституцыйниу суд України
ДПА України

Просмотреть увеличенную карту
Головна » 2012 » Лютий » 28 » «Центральний регіон – 2015» - в дії
12:22
«Центральний регіон – 2015» - в дії
Реалізація програми «Центральний регіон – 2015» в галузі
 житлово-комунального господарства
(З виступу начальника відділу житлово-комунального господарства Віталія Рогульчика)
Заходи, які передбачено програмою «Центральний регіон – 2015» в галузі житлово-комунального господарства складають 45 % від усіх запланованих програмою соціальних заходів. Для цього є всі підстави. На час прийняття програми в аварійному стані знаходилось 21 % мереж водопостачання, 35 % доріг комунальної власності. Лише фактично 1 населений пункт було охоплено зовнішнім освітленням.  
В 2011 році передбачалося реалізувати 27 соціальних проектів в галузі житлово-комунального господарства на загальну суму 17 млн. 855 тис.грн. По підгалузях: водопостачання – 10 заходів на загальну суму 577 тис.грн; дороги та транспортні споруди - 15 заходів на суму 17 млн. 253 тис. грн.; зовнішнє освітлення – 2 заходи на суму 25 тис. грн. За рік реалізовано 23 заходи, що становить 85 % від запланованих заходів в сфері житлово-комунального господарства. По підгалузях: водопостачання – реалізовано всі 10 запланованих заходів на загальну суму 650 тис. грн.; дороги та транспортні споруди – 12 заходів на суму 216 тис. грн.; зовнішнє освітлення - 1 захід на загальну суму 19 тис. грн.
В галузі водопостачання: збудовано дві та відремонтовано 1 водонапірну башту (в с. Корбомиколаївка, Білозерне та Спасове); відремонтовано дві водопровідні мережі (в с. Новомиколаївка та Білопілля); пробурено 3 свердловини для індивідуального водозабезпечення шкіл в селах Новомиколаївка, Вершино-Кам'янка, Новоандріївка; пробурено 15 індивідуальних свердловин у житловому секторі в с. Новоандріївка. Крім цього за 2011 рік в цій підгалузі було реалізовано ще 3 проекти, термін виконання яких припадав на наступні роки: виконано поточний ремонт водопровідної мережі по вул. Жовтнева революція в с. Вершино-Кам’янка; розчищено 1 громадський колодязь в с. Рибчине; розчищено 2 громадських колодязі в с. Ручайки.
В цілому це дало можливість у сфері водопостачання поліпшити стан забезпечення водою 9 населених пунктів та 3 громадські будівлі шкіл району. Крім названих заходів в кінці 2011 року за рахунок державних коштів було розпочато роботи по бурінню артезіанської свердловини в смт. Новгородка. На сьогодні ці роботи завершено. Облаштування свердловини та підключення її до селищної мережі буде проведено до кінця І півріччя поточного року.
 До завдань, які стоять перед цією галуззю на 2012 рік відносяться: розпочати та завершити роботи по будівництву водонапірної башти в с. Верблюжка та виконання поточного ремонту водопровідної мережі в с. Корбомиколаївка. Розпочати роботи по поточному ремонту водопровідної мережі в с. Куцівка та в с. Інгуло-Кам’янка, ремонт 3 громадських колодязів у селі Новоандріївка. Виконання роботи по розчищенню 2-х громадських колодязів в с. Ручайки.
 В галузі дороги та транспортні споруди: з 15 запланованих заходів виконано 12 заходів, що становить 80%. Проведено поточний ремонт асфальтобетонного покриття автодоріг загального користування Рибчине – Тарасівка, Куцівка – Білозерне та дорогу місцевого значення Білопіль – Петрокорбівка. За рахунок субвенції з державного бюджету проведено ремонт 5 асфальтобетонних та 2 щебеневих доріг в 4 населених пунктах району (3 вулиці в смт. Новгородка, 2 - с. Верблюжка, по 1 в селах Інгуло- Кам’янка та Рибчине). 
За рахунок коштів місцевих бюджетів відремонтовано ще 8 вулиць: Кришталева та Комарова, частково Миру та Радянська в смт. Новгородка, вулиці Леніна та Радянська в с. Новомиколаївка, вул. Леніна в с. Митрофанівка. За рахунок соціальних угод відремонтовано вулицю Фурманова в с. Верблюжка, вулицю Садова та вулицю, що веде до центрального кладовища в селі Митрофанівка. В цьому ж селі збудовано автобусну зупинку. В селі Спасове відремонтовано міст, що з’єднує вулиці Жовтнева та Леніна. 
На жаль, по двох об’єктах, які заплановано програмою на 2011 рік в силу об’єктивних причин роботи не були виконані повністю – це капітальний ремонт автодороги Інгуло – Кам’янка – Шарівка з обсягом фінансування 17 млн.грн (фактично освоєно 9 млн. 100 тис. грн.) та дорожнього покриття вулиці від автобусної зупинки до центрального кладовища в с. Спасове. Ці роботи будуть завершені в поточному році. 
В 2011 році було розпочато заходи програми щодо ремонту автодороги Устинівка – Петрово – Жовті Води за селом Верблюжка. Запланований обсяг фінансування на 2011 рік складав 80 тис. грн., фактично освоєно 107, 9 тис. грн. або 135%. Всього за 2011 рік в населених пунктах району відремонтовано 9,8 км асфальтобетонних, 3,6 км ґрунтових доріг, 1,3 км доріг типу «біле шосе». 
Головні завдання на 2012 рік це, звичайно, завершення робіт по капітальному ремонту автодороги Інгуло – Кам’янка – Шарівка, ремонт вулиці Дзержинського по селищу Новгородка. Селищна та сільська ради до настання осінньо-зимового періоду 2012-2013 роки, повинні забезпечити 100 відсоткове освоєння коштів субвенцій державного бюджету, яка виділена на район загальним обсягом 339 тис. грн. та залишки місцевих дорожніх фондів, які на 1 січня поточного року складали 100,3 тис. грн.
На 2011 рік було заплановано 2 заходи в сфері зовнішнього освітлення – відновлення освітлення с. Велика Чечеліївка та центру с. Митрофанівка. В 2011 році в с. Велика Чечеліївка відновлено 1,7 км мереж зовнішнього освітлення, при цьому всі встановлені світлоточки є енергозберігаючими. Всього встановлено 22 лампи. В зв’язку з певними проблемами, які виникли в кінці року з проплатою бюджетних коштів, не вдалося завершити роботи по освітленню центру села Митрофанівка. По даному об’єкту було виготовлено проектно-кошторисну документацію та закуплено матеріали на загальну суму 7 тис. 863 грн. при запланованих програмою 10 тис. грн. В минулому році було виконано певний обсяг робіт по поліпшенню зовнішнього освітлення районного центру. Всього поліпшено зовнішнього освітлення 7 вулиць протяжністю 7,7 км . При цьому встановлено 52 точки енергозберігаючих світильників. Всього за 2011 рік в сфері зовнішнього освітлення додатково було задіяно 74 енергозберігаючих світлоточок та одну додаткову точку обліку. Якщо на перше січня минулого року нараховувалось 178 ламп розжарювання, які освітлювали вулиці в нічний час, то на 1 січня поточного року всі вони були замінені, а кількість світлоточок зросла до 291 штуки.  
Крім цього, в 2011 році було виконано підготовчі роботи по виготовленню проектно-кошторисної документації на відновлення зовнішнього освітлення вулиць с. Новомиколаївка та с. Інгуло-Кам’янка. На жаль, в цій сфері залишилися ряд об’єктів, по яких в 2011 році так не було розпочато підготовчі роботи – по селах Петрокорбівка (підготовчі роботи на суму 9 тис. грн.), Спасове (25 тис. грн..), Ольгівка (20 тис.грн.). 
В 2012 році роботи по Петрокорбівці, Ольгівці, Новомиколаївкці повинні бути закінчені так як і по освітленню центра села Митрофанівка. Будуть продовжені роботи по селищу Новгородка. Розпочаті по с. Білозерне, Спасове, Верблюжці, Рибчине, Новоандріївка, Вершино-Кам’янка та Інгуло- Кам’янка. В цілому на кінець 2012 року зовнішнім освітленням повинно бути охоплено 5 з 27 населених пунктів, що становить 5 частину від їх загальної кількості.
Якщо аналізувати обсяги коштів, які були залучені в житлово-комунальне господарство району в 2011 році, то (з урахуванням об’єктів, по яких роботи не були повністю завершені) за рік вони склали 10 млн. 703 тис. грн. Такі обсяги коштів в жодний попередній рік в дану сферу не залучалися. 

Категорія: Новини сайту | Переглядів: 678 | Додав: Root | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Сайт створено Новгородківською районною радою © 2024