Неділя, 28.04.2024, 12:33
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 56
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Президент України
Верховна Рада України
Урядовий портал
Держкомзем
Конституцыйниу суд України
ДПА України

Просмотреть увеличенную карту
Головна » 2014 » Квітень » 29 » Чорнобильська трагедія – біль України
11:21
Чорнобильська трагедія – біль України

Глибокою  раною для України стала одна із найстрашніших техногенних катастроф ХХ століття – аварія на Чорнобильській АЕС. Впродовж 28-ти років з кожним наступним відрізком часу ми все більше розуміємо, від якої страшної  біди врятували людство скромні герої тих днів, які не думали про нагороди чи відзнаки. Саме тому ми повинні сьогодні не допустити зневажливого применшення подвигу ліквідаторів, зберігати пам’ять про невинні жертви, шанувати нині живущих серед нас чорнобильців. 
25 квітня 2014 року мітинг-реквієм пам’яті загиблих та померлих внаслідок найбільшої техногенної катастрофи за всю історію людства відбувся в селищі  Новгородка  біля пам’ятного знаку  жертвам Чорнобильської трагедії. 
Зі словами вдячності до ліквідаторів аварії звернувся  голова районної державної адміністрації Андрій Кочерга, який зазначив, що  кожен з нас    повинен проявити до ліквідаторів та потерпілих  чуйність і  людяність, а влада завжди допомагатиме у вирішенні проблем чорнобильців. Разом з  головою районної ради Олександр Горбенком та селищним головою Олександром Сирицею він вручив  ряду чорнобильців  почесну нагороду – зірку «За мужність». Нагороду 1 ступеня отримали: О.М.Пиріг, Ю.М.Адамчук, В.І.Ковальов, В.Т.Костащук, А.Ф.Собран, Л.Ф.Слободенюк;  2 ступеня – Г.А.Кирилюк, М.І.Прокопенко, В.Ф.Собкович, В.Сиволап, Л.І.Середенко.
Присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих земляків-чорнобильців та поклали квіти до підніжжя пам᾽ятного знаку героям Чорнобиля.   

Цього ж дня для ліквідаторів-чорнобильців та жителів селища в районному будинку культури  відбувся тематичний вечір «Повік ті дні із пам᾽яті не стерти». Музичні номери у виконанні  працівників  будинку культури і аматорів сцени, учнів пофесійно-технічного училища №36 та навчального закладу №1були поєднані із демонстрацією відеофільму про Чорнобильську трагедію, яку проводив  технік кіно-відео-обладнання РБК  А.Хмурець. Участь у заході взяли працівники пожежної частини №38.

Сьогодні ми усвідомлюємо драматизм чорнобильської катастрофи, який не  піддається ніякому виміру. Небезпека радіоактивного ураження загрожувала мільйонам людей, всьому живому. І тут ми мусимо відзначити особливу велич подвигу, який здійснили ліквідатори аварії 26 квітня 1986 року. Ці люди виконали найбільш відповідальну роботу на нашій планеті. Вони боролись з вогнем і радіацією, виявляли безмежний героїзм і надлюдські можливості в ядерному пеклі.



 

Категорія: Новини сайту | Переглядів: 384 | Додав: Root | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Сайт створено Новгородківською районною радою © 2024