Субота, 04.05.2024, 20:10
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 56
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Президент України
Верховна Рада України
Урядовий портал
Держкомзем
Конституцыйниу суд України
ДПА України

Просмотреть увеличенную карту
Головна » 2015 » Грудень » 10 » Пам'ять в граніті
09:57
Пам'ять в граніті

9 грудня в селі Верблюжці відбулося відкриття Алеї Пам’яті воїнів - земляків, які загинули в зоні АТО. Чотири стели, де на чорному граніті викарбувані фото та імена Володимира Генича, Антона Самохіна, Валерія Кучера та Олександра Задніпряного, віднині навіки увіковічнили пам’ять про земляків.

Звертаючись до присутніх на цій події голова районної ради Олександр Горбенко, зокрема сказав :

 « Стоячи тут ще 5 років тому, відкриваючи меморіал пам’яті героїв другої світової війни,  хіба думали ми, що через багато десятиліть війна з її страхіттями смертями та непоправними втратами повернеться на нашу землю, принесе в сім’ї невимовні страждання, біль і тугу. Чотири молоді життя, чотири обірвані війною долі – така страшна ціна за нашу з вами свободу і цілісність держави. І саме тому пронести через роки, донести до майбутніх поколінь пам'ять про загиблих земляків – це наш з вами обов’язок, випробовування нашої совісті і наші зобов’язання перед нащадками, перед батьками загиблих і перед ними, тими хто вже ніколи не буде з нами.»

Разом з головою районної державної адміністрації Андрієм Кочергою та сільським головою Любов’ю Кулик він висловив щирі співчуття батькам, рідним і близьким загиблих висловили, подякував всій верблюзькій громаді, яка в хвилини випробування та великого горя підтримувала сім’ї загиблих воїнів АТО, яка згуртувалася навколо ідеї створення цього меморіалу.

Керівництво району вручило орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеня доньці Олександра Задніпряного — Даші. Зі сльозами на очах сприйняли жителі села виступи заступника голови громадської організації „Об’єднання солдатських матерів Криворіжжя” Тетяни Бабкіної та учнівсько-педагогічних колективів Верблюзьких навчально-виховних  закладів. Заупокійну молитву над пам’ятниками загиблих воїнів АТО здійснив настоятель місцевого храму отець Тимофій.

За мужність і стійкість у військових діях на сході України військовий комісар району Руслан Вівсяний вручив демобілізованим воїнам медалі „За оборону рідної держави”. Їх отримали наші земляки: Андрій Пронін, Андрій Дубинець, Микола Пасічник, Юрій Сидорка, Анатолій Захаров  та Юрій Матвієнко.

До пам’ятників загиблих верблюзьців лягли квіти, їхню пам’ять всі присутні вшанували хвилиною мовчання. А військовослужбовці ІІІ полку спеціального призначення з міста Кіровоград пройшлися військовим маршем та віддали останні почесті хлопцям військовим салютом.

Категорія: Новини сайту | Переглядів: 369 | Додав: Root | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Сайт створено Новгородківською районною радою © 2024