Вівторок, 07.05.2024, 09:49
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 56
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Президент України
Верховна Рада України
Урядовий портал
Держкомзем
Конституцыйниу суд України
ДПА України

Просмотреть увеличенную карту
Головна » 2012 » Березень » 12 » Шевченківські дні у бібліотеках Новгородківщини
11:19
Шевченківські дні у бібліотеках Новгородківщини

Щиро шанують пам’ять про Великого Кобзаря у бібліотеках Новгородківщини. Для користувачів організовані книжково-ілюстративні виставки: "Між нас, тобі, Тарасе, жити", "Життя поета і художника Тараса Шевченка", "Велич Тарасового слова", "Шевченкова творчість", "Любов і святиня українського народу", "Тарас Шевченко - України син", "Палітра Шевченка", "Зоря Шевченкова горить, до правди й волі людство кличе”. Окрім літератури та матеріалів періодичних видань на виставках представлені фоторепродукції, картини, альбоми.

  Центральна районна бібліотека організувала для учнівської молоді літературну гру "Шевченкіана”. Під час проведення заходу присутні дізналися багато нового про Шевченка не тільки як про поета, прозаїка, драматурга, а також як про прекрасного художника, гравера, живописця. 
  Районна дитяча бібліотека провела для учнів 1б класу НВК хвилинку-поетинку "Вінок пошани Кобзареві”.  
Верблюзькі сільські бібліотеки-філії №1,2 провели літературну годину "Т. Г. Шевченко – поет, художник, музикант” та вікторину "Живописних справ майстер”.
  Кращому ознайомленню з творчістю Т.Г.Шевченка сприяв вечір-портрет: "Ми тебе не забули, Тарасе”, проведений в Великочечеліївській сільській бібліотеці-філії. 
  Новоандріївська, Спасівська сільські бібліотеки-філії для учнів старшого віку провели літературну годину-вікторину "Шевченкова творчість”. Творчості Великого Кобзаря Білозернівська сільська бібліотека-філія присвятила літературне читання "За рядками віршів Шевченка”.
  В бібліотеках системи проведені бесіди, вікторини, перегляди літератури: "Тарас Шевченко і наш край”, "Жіноча доля в творчості Кобзаря”, "Прометей нації”, "По життєвих дорогах Великого Кобзаря”.
Минає 198-ма річниця з дня народження славного сина України, але наш народ свято береже пам’ять про поета, у багатьох оселях можна побачити портрет Кобзаря, прикрашений вишитим рушником. Він, як член сім’ї, як найдорожча людина.
В день народження Т. Г. Шевченка, дорослі і діти йдуть до його пам’ятника, щоб покласти квіти, прочитати його вірші, поспівати українських пісень і цим висловити свою шану Великому Кобзареві.

Категорія: Новини сайту | Переглядів: 948 | Додав: Root | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Сайт створено Новгородківською районною радою © 2024