Четвер, 02.05.2024, 13:43
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 56
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Президент України
Верховна Рада України
Урядовий портал
Держкомзем
Конституцыйниу суд України
ДПА України

Просмотреть увеличенную карту
Головна » 2011 » Червень » 15 » Соціальні угоди — партнерські стосунки влади і бізнесу
17:22
Соціальні угоди — партнерські стосунки влади і бізнесу

З метою узагальнення та вироблення перспективного плану розвитку територій у розрізі обласної програми «Центральний регіон — 2015» в кожній сільській раді розроблено та затверджено програму розвитку сільських рад на 2011-2015 роки. Така ж програма розроблена районною державною адміністрацією та районною радою і затверджена сесією районної ради.

            Ці програми складалися з врахуванням пропозицій жителів кожного населеного пункту. Що хвилює жителів району, які питання потребують першочергового вирішення? Насамперед це — водопостачання, ремонт доріг, освітлення вулиць населених пунктів, прості буденні питання, але вирішення  яких покращить, зробить комфортнішим життя кожного жителя району.

            Другий пласт питань, без вирішення яких неможливе  існування району, це забезпечення мережі та  стабільної роботи шкіл, дитячих садків, лікарні, ФПів, будинків культури, спорту. А для виконання прийнятих програмою проектів потрібні кошти, задіяні державним, районним, місцевим бюджетами та цього замало.

            Взявши на озброєння ініціативу  «Влада — для бізнесу, бізнес — для людей» голови райдержадміністрації Володимир Каніщев та районної ради Олександр Загреба, заступники голів в кожному селі  району провели зустрічі з місцевими сільгоспвиробниками всіх форм власності. Цим зустрічам передували загальні збори асоціації фермерів району. На цих зустрічах спокійно, по-діловому обговорювались питання добровільної благодійної допомоги сільгоспвиробників району у виконанні програми «Центральний регіон — 2015» по вирішенню соціальних, життєвонеобхідних, проблемних питань.

            На початку року керівництвом  району була розроблена 4-ох стороння соціальна угода між головою райдержадміністрації, головою районної ради, відповідних сільських голів та сільськогосподарських виробників. В цій угоді визначені обов’язки, які беруть на себе сторони. Товаровиробники ж усіх форм власності перераховують на спеціальні рахунки своїх сільських рад по 30 грн за 1 га землі, який знаходиться в їхньому користуванні.

            Згідно цих угод по району набирається сума більше 2-х мільйонів гривень. Сума не мала, але проблеми, які потрібно вирішувати, у десятки разів перевищують цю суму.

Приємно відмітити, що 98% сільгоспвиробників уклали соціальні угоди. Одними з перших уклали угоди про соціальне партнерство ПСП «Старт», ТОВ «Інтер-Контакт-Агро» (керівник О. Прозоров), керівники фермерських господарств: О. Підкуль, М. Дяків, О. Литвин, М. Дімітрієв, В. Шевченко.

            На даний час виконано і продовжують виконуватись значні обсяги робіт завдяки коштам, які надходять від  договорів про соціальне партнерство. Так, по Новоандріївській сільські раді виконані роботи по водозабезпеченню та облаштуванню їдальні місцевої школи: ПСП «ТОП-Агро» (керівник С. Топчій), ФГ «ПЛОВ» (керівник В. Пасічний). По Вершино-Кам’янській сільській раді виконані роботи по водозабезпеченню школи: ПСП «Вершинокам’янське» (керівник В. Дімітрієв), ФГ «Роксолана» (керівник О. Підкуль), ФГ «Надія» (керівник О. Литвин), ФГ  «Фортуна» (керівник В. Жук). По Спасівській сільській раді всі кошти проплатив одноосібник  В. Левченко. По Новомиколаївській сільській раді ТОВ «Агро-ліга» (керівник А. Пасічний) здано кошти на водозабезпеченню місцевої школи;  Верблюзькій сільській раді: ПП «Зота» (керівник А. Іванина), ФГ «Кулик-Ю» (керівник Ю. Кулик), одноосібник О. Вєтров; Тарасівській сільській раді: ФГ «Вовчик» (керівник В. Вовчик), ТОВ «Кримське» (керівник С. Кача ненко) — ремонт школи та інші.

Всі ми розуміємо, що в даний час, складний і відповідальний період для сільськогосподарських виробників, кошти задіяні на майбутній урожай та все ж по можливості товаровиробники виділяють кошти і згідно соціальних угод. Всім їм побажаємо доброго врожаю, хороших цін на збіжжя і віримо, що кошти по угодах надійдуть і заплановані проекти розвитку  будуть вирішені.

Та хочеться звернутися і до тих власників земельних паїв, керівників господарств, які категорично відмовились від участі в соціальнх проектах. Подумайте, зважте, щоб потім не було соромно перед жителями сіл, перед дітьми, що ви в свій час стояли на узбіччі життя громади села, району.

 На початку наступного року будуть підведені підсумки роботи за соціальними угодами. Вірю, що все намічене — виконаємо і всі  жителі району побачать, що спільно влада і бізнес можуть і повинні працювати для людей, для  задоволення їх життєвих потреб.

Категорія: Новини сайту | Переглядів: 4660 | Додав: Root | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Сайт створено Новгородківською районною радою © 2024