Понеділок, 29.04.2024, 01:26
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 56
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Президент України
Верховна Рада України
Урядовий портал
Держкомзем
Конституцыйниу суд України
ДПА України

Просмотреть увеличенную карту
Головна » 2014 » Листопад » 14 » Спасибі за працю, невтомні трударі Новгородківщини!
15:02
Спасибі за працю, невтомні трударі Новгородківщини!

Недільного дня трудівники сільського господарства відзначають професійне свято. Це значуща подія для усіх мешканців Новгородківщини, адже наш район – сільськогосподарський, він вносить помітний вклад в здобутки Кіровоградщини та в цілому держави  по виробленню продукції полів та ферм. 

         Для рослинницької галузі сільськогосподарський рік фактично завершився і завершився гідно. Ранніх зернових культур було зібрано близько 128 тисяч тонн. Середня урожайність їх склала 37,5  ц/га, в тому числі озимої пшениці 40 ц/га, озимого ячменю 37 ц/га, ярого ячменю  24 ц/га. По валовому виробництву  зернових культур Новгородківський район знаходиться у першій десятці серед  сільськогосподарських районів області.  Найбільший вал  зернових отримали вТДВ «Неоальянс» і ТОВ «Михайлівське Плюс» (керівник А.М.Пасічний), ПП АФ «МЮННТ»  і ТОВ «Прогрес» (генеральний директор М.Д.Монашок), ПСП  «Вершинокам᾽янське»  (керівник В.В.Дімітрієв), ФГ «Віталіна» (голова В.В.Литвин), ФГ «Рубін» (голова П.М.Добрицький), ТОВ «Клондайк» (керівник О.В.Політаєв),  ПСП «Чечеліївське» (керівник Г.П.Москальченко), ПП АФ «Митрофанівська», «Престиж», «Перспектива» (керівник О.Д.Тарасов), ПП «Грант» (керівник В.І.Гаращенко), ФГ «ПЛОВ» (голова В.В.Пасічний), ФГ «Вікторія» (голова П.П.Журавель), ПП «Гарант» (керівник Д.П.Журавель), ФГ «Роксолана» (голова О.О.Підкуль) та інші.
Керівники абсолютної більшості господарств чітко зрозуміли: щоб отримувати хороші результати, треба вести наполегливу роботу впродовж всього сільськогосподарського циклу – починаючи від сівби і закінчуючи збиранням культур. Скільки в землю вкладеш, стільки від неї і отримаєш – ця істина знаходить яскраве підтвердження в процесі роботи. Додатком до сказаного може стати такий факт: для проведення весняно-польових робіт агроформуваннями району було внесено в середньому 45-55 кг діючої речовини на 1 гектар. Подбали в господарствах і про поліпшення якості насіннєвого матеріалу.  Для посіву було придбано високопродуктивні сорти і гібриди сільськогосподарських культур. Всі господарства провели весняне підживлення озимих культур. В цілому по району було підживлено посівів на 80% всіх посівних площ.

Хочу відмітити, що більшістю господарств впроваджуються та використовуються новітні світові технології як по обробітку грунту, так і по внесенні засобів захисту рослин, які не тільки борються з шкідниками і хворобами, але й збільшують якість врожаю. Господарствами району постійно оновлюється машинно-тракторний парк, ґрунтообробна, посівна та зернозбиральна техніка як вітчизняного, так і зарубіжного виробництва. На даний час товаровиробниками  району придбано нової техніки на 14,5 мільйонів гривень.

        Тваринницька галузь в районі, звичайно, поступається за рівнем галузі рослинництва. Однак, певні позитивні зрушення тут спостерігаються. На сьогоднішній день йде нарощування поголів’я великої рогатої худоби в сільськогосподарських підприємствах. Проте населення зменшило поголів’я корів.Флагманом  тваринництва в районі є ПП АФ «МЮННТ» та ТОВ «Прогрес» (генеральний директор М.Д.Монашок).

          Якщо поглянути в цілому на виробництво сільгосппродукції, то за 10 місяців цього року  її було вироблено на 406,5  мільйонів гривень. В сільгосппідприємствах приділяється чимала увага розрахункам з власниками земельних та майнових паїв. Нинішнього року  7065 власниками права на земельну частку (пай) укладено   договори оренди із 190 господарствами різних форм власності і господарювання. В цілому по району сума виплат за оренду  однієї земельної частки складає  5772 гривні, це 3,98% від вартості паю. А загальна сума виплат у поточному році  за паї становить майже 41 мільйон  гривень.  Варто відмітити, що з року в рік орендна плата збільшується і на даний час майже всі господарства провели розрахунки по паях.

           Не можна оминути увагою і такий важливий факт. В нинішньому році  середня заробітна плата по агроформуваннях району і становить 2270  гривень. Що дуже важливо – в  господарствах немає заборгованості по виплаті заробітної плати трударям. 

Професійне свято трударі сільського господарства  Новгородківщини зустрічають з усвідомленням того, що в поточному році вони добре потрудилися, досягли гідних показників, зайнявши передові місця в області по важливих показниках роботи. Праця сільських трударів – надзвичайно тяжка, під час важливих трудових кампаній у них не буває святкових та вихідних днів, але вони добре розуміють, що саме від них залежить забезпеченість продовольством усіх громадян – і сільських, і міських. 

Отож, сільські трударі заслуговують всілякої уваги і поваги. Керівникам агроформувань належить турбуватися про створення  нових робочих місць на селі, більше уваги приділяти розвитку соціальної сфери та разом з головами місцевих територіальних громад  вирішувати важливі питання населених пунктів. 

           Районна влада всіляко підтримує розвиток сільського господарства, йде назустріч при вирішенні проблем села. І керівники сільгосппідприємств повинні пам'ятати, що їм довірили орендарі свою землю, а тому треба думати про людей, забезпечувати комфортне, повноцінне життя, чітко усвідомлювати, що живемо у двадцять першому столітті, і рівень життя громадян має бути відповідним.

Шановні аграрії Новгородківщини! Щиро вітаю вас з святом! Зичу міцного здоров’я, щастя, добра і успіхів. Нехай з вами завжди будуть мудрість, витримка і сила духу, які допоможуть зробити все  можливе для створення економічно сильного, соціально заможного та духовно багатого новгородківського  краю.

В.АКУСОК, начальник управління агропромислового розвитку РДА

Категорія: Новини сайту | Переглядів: 426 | Додав: Root | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Сайт створено Новгородківською районною радою © 2024