Середа, 08.05.2024, 00:37
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 56
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Президент України
Верховна Рада України
Урядовий портал
Держкомзем
Конституцыйниу суд України
ДПА України

Просмотреть увеличенную карту
Головна » 2013 » Вересень » 26 » Учні 9-х класів загальноосвітніх шкіл вивчатимуть спецкурс «Основи податкових знань»
15:43
Учні 9-х класів загальноосвітніх шкіл вивчатимуть спецкурс «Основи податкових знань»

    26.09.2013

Міністерство доходів і зборів України спільно з Міністерством освіти і науки України розробили спецкурс для учнів 9 класів загальноосвітніх навчальних закладів «Основи податкових знань».

Слід зазначити, що авторами ідеї та керівниками проекту стали Міністр доходів і зборів України, кандидат економічних наук Клименко Олександр Вікторович та Міністр освіти і науки України, доктор історичних наук, професор Табачник Дмитро Володимирович.

До авторського колективу, який займався розробкою підручника увійшли найкращі науковці з Національного університету Державної податкової служби України, а також фахівці Міністерства доходів і зборів України та Міністерства освіти і науки України.

За допомогою цього курсу учні зможуть вивчити основи податкової грамотності, свої права та обов’язки як майбутніх платників податків та важливість оподаткування для сталого розвитку суспільства в цілому.

Учбова програма передбачає чотири основні розділи:

Перший розділ присвячений історії розвитку податкової справи, основним етапам становлення податкової системи України та напрямам сучасної податкової політики. Проаналізувавши історичне минуле, діти переконаються, що за певних обставин податки можуть бути вирішальним чинником розвитку суспільства — допомагати йому виходити з кризового стану або, навпаки, кидати в кризу, зміцнювати існуючу владу чи спричиняти її падіння.

Про податкову політику держави та механізми оподаткування школярі дізнаються у другому розділі спецкурсу, про основи податкового законодавства та принципи функціонування податкової системи – у третьому.

Четвертий розділ допоможе засвоїти дітям їхні права та обов’язки як повноцінних учасників податкових правовідносин, враховуючи, що зовсім скоро вони будуть отримувати стипендію, заробітну плату або іншу форму доходу а, отже, набудуть статус платника податків.

Під час вивчення курсу «Основи податкових знань» учні набудуть практичного досвіду економічної поведінки і взаємодії, який зможуть використовувати як в повсякденному житті, так і в майбутній діловій кар'єрі.

Даний курс сприяє розвитку і формуванню умінь і навичок|, необхідних для будь-якої працюючої людини, будь він найнятим робітником або підприємцем.

Категорія: Податкова інформує | Переглядів: 402 | Додав: Root | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Сайт створено Новгородківською районною радою © 2024