Четвер, 02.05.2024, 11:39
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 56
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Президент України
Верховна Рада України
Урядовий портал
Держкомзем
Конституцыйниу суд України
ДПА України

Просмотреть увеличенную карту
Головна » 2011 » Червень » 20 » Відбулося свято вулиці
18:24
Відбулося свято вулиці

Вже більше п'ятнадцяти років на Кіровоградщині шириться рух та проходить мистецький фестиваль під назвою «Киньте все, гармошка грає !». Започаткований він був з ініціативи оператора обласного телебачення Артура Будулатьєва. Щорічно під його егідою в різних районах області проходить до двох десятків конкурсних концертів самодіяльних митців, де беруть участь співаки та музиканти без вікових обмежень. За ці роки фестивальне свято стало масовим рухом і охопило всі райони області, згуртувало учасників-ентузиастів, більшість з яких з роками стали добрими друзями. Серед учасників руху є вже немало самодіяльних співаків і навіть композиторів.

            Цього разу свято під гучною назвою «Киньте все, гармошка грає !» завітало в Новгородку, на святкування дня вулиці Ульянова. Ініціатором свята виступила учасниця хору ветеранів, жителька даної вулиці Антоніна Бойко. Цю ідею підтримали учасники хору та селищний голова Олександр Сириця.

            І на Трійцю святкове дійство, яке зібрало більше сотні жителів Новгородки, відбулося.

            Відкрили свято  селищний голова Олександр Сириця та заступник голови районної державної адміністрації Марія Ляшенко. Вони привітали ентузіастів гри на гармошці, побажали їм успіхів і гараздів та подякували гостям, які приїхали з інших районів області.

Під час концерту найбільше аплодисментів від присутніх випало на долю гармоністів селища: Івана Орла, Петра Осавелюка, Анатолія Лагутіна, Юрія Горобця, Василя Ворони та гостей з обласної передачі. Гармоністи-віртуози  дарували присутнім свою творчість й неабияке вміння володіти цим народним інструментом. А  присутні  під звуки гармошки пускалися в запальний танок.

            Між  виступами гармоністів звучали пісні різної тематики у виконанні учасників народного аматорського хору ветеранів районного будинку культури (керівник Микола Кузьменко).  Прийшли привітати жителів вулиці Ульянова жіночий ансамбль «Берегиня» міського будинку культури (керівник Ірина Лісняк) та жіночий вокальний  ансамбль «Світанок»  працівників дитячого садочка «Світанок». Багато теплих слів про жителів цієї вулиці прозвучало з вуст ведучої свята Надії Бондаренко.

Свято з гучною назвою «Киньте все, гармошка грає !» вирувало піснями і танцями цілих три години і зібрало шанувальників, що невтомно підтримували самодіяльних артистів танцями та оплесками.

            По завершенню святкового дійства гармоністам було вручено подарункові набори від селищної ради. Від жителів вулиці за сприяння та допомогу у проведенні дня вулиці Ганна Брухаль вручила селищному голові О.Сириці хліб-сіль. Організатори щиро дякують за надання транспорту депутатам обласної ради  Миколі Монашку та районної ради Анатолію Пасічному.

            Таке свято відбулося в селищі вперше. Тож будемо сподіватися, що такі радісні дійства будуть проходити на кожній вулиці Новгородки та у селах району.

Категорія: Новини сайту | Переглядів: 831 | Додав: Root | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Сайт створено Новгородківською районною радою © 2024