Вівторок, 07.05.2024, 15:52
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 56
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Президент України
Верховна Рада України
Урядовий портал
Держкомзем
Конституцыйниу суд України
ДПА України

Просмотреть увеличенную карту
Головна » 2014 » Травень » 14 » ВІСТІ З РАД
14:57
ВІСТІ З РАД

НАШІ Й В КАРПАТАХ НЕ ПРОПАДУТЬ

Кіровоградщина вже вкотре стає достойним зразком  для наслідування.  Саме за прикладом нашої області на Івано-Франківщині в перших днях травня відбувся перший очний Чемпіонат України зі спортивних походів серед юнаків та юніорів. Рейтинг чемпіонату був по-справжньому високий, завдяки рекордній кількості кандидатів та майстрів спорту, які брали в ньому участь. Усього на змагання прибуло 12 найкращих команд з 5 регіонів України. Кіровоградську область представляла чемпіонська команда з Новгородківського району – вихованці гуртка «Спортивний туризм» (керівник – Терехов Віталій Андрійович). Нелегке завдання захищати честь області взяли на себе вихованці Тарасівського НВК Кучмистенко Юлія, Русін Володимир, Скорохід В’ячеслав, Троцький Максим, а також туристи з братнього Добровеличківського району Олійник Віталій та Савченко Володимир (Перемозька ЗОШ І – ІІ ст.).

Випробування було достойним навіть досвідченого  туриста  – крос-похід першої категорії складності. Протягом десяти днів (з 1.05 по 10.05) команда мала подолати дистанцію в 130 км. При цьому маршрут пролягав через дві вершини Карпат (г. Горган та г. Грофа), включав десятки кілометрів крутих підйомів та небезпечних траверсів, брід через гірські річки, болото і лісові хащі. Крім того, кожні два похідні дня учасники походу мали приходити в контрольні точки, де на них чекали не легші випробування – технічні етапи третього класу складності. Команди мали подолати природні перешкоди (переправа через яр, річку, колоду, спуск, підйом, траверс) з використанням власного туристського спорядження протягом заданого часу.

Варто сказати, що нашій команді дісталося і від карпатської погоди. За час походу спортсменам довелося і мокнути під дощем, і страждати від спеки, і навіть мерзнути на снігу під час ночівлі на гірській вершині.

Незважаючи на всі труднощі, наша команда безпомилково пройшла увесь заданий маршрут і фінішувала першою, подолавши дистанцію за вісім днів замість заданих десяти. Щоправда, штрафні бали, зароблені на переправах, не дозволили нам зайняти переможне місце. Кіровоградщина посіла високе четверте місце. Вирішальну роль в цьому зіграла серйозна підготовка учасників і, звичайно ж, компетентність тренера і керівника походу –В.А.Терехова. Усім учасникам походу буде присвоєно перший дорослий розряд з туризму.


 

Категорія: Новини сайту | Переглядів: 439 | Додав: Root | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Сайт створено Новгородківською районною радою © 2024