Субота, 04.05.2024, 05:24
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 56
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Президент України
Верховна Рада України
Урядовий портал
Держкомзем
Конституцыйниу суд України
ДПА України

Просмотреть увеличенную карту
Головна » 2014 » Березень » 11 » Всеукраїнська естафета пам’яті крокує Новгородківщиною
13:04
Всеукраїнська естафета пам’яті крокує Новгородківщиною
Через 70 років нащадки славних героїв-визволителів Новгородківського району вшановують тих, хто захищав рідну землю, і тих, хто відроджував район у повоєнні роки.

          10 березня 1944 року були визволені  села Куцівка, Білозерне, Воронцівка та селище Новгородка. Саме у ці дні, через 70 років, і відбулися святкові урочистості з нагоди  річниці визволення цих сіл від німецько-фашистських загарбників.

          10 березня 2014 року жителі Куцівської сільської ради разом з керівництвом району та сільським головою Наталією Лаліменко прийшли віддати  шану загиблим героям до братських могил сіл Куцівка та Білозерне. Вітаючи жителів цих населених пунктів з 70-річчям визволення від фашистських загарбників, голова районної  ради Олександр Горбенко, сільський голова Наталія Лаліменко та голова ветеранської організації села Куцівка Лідія Бережна   відмітили, що 70 років тому наші батьки і діди у запеклих боях звільняли від фашистських загарбників новгородківську землю. Події минулої війни назавжди залишаться в пам’яті поколінь, а ветерани, які живуть серед нас, постійно відчуватимуть нашу увагу та турботу.

          Присутні пом'янули визволителів хвилиною мовчання, поклали квіти та вінки до підніжжя братської могили, запалили факел пам'яті та заклали священну землю з пам'ятників і обелісків загиблих воїнів у снарядну гільзу років Великої Вітчизняної війни.

         Військово-патріотичною групою «Пам’ять» в селах Куцівської громади було проведено автопробіг військової техніки, а учнями Білозернівського НВК – віршований монтаж.

          Естафету пам'яті у Куцівського сільського голови Н.Лаліменко перейняв Новгородківський селищний голова О.Сириця.

        

 70-річчя визволення  жителі Новгородківської громади відзначали теж 10 березня. Вони вшанували загиблих воїнів  покладанням квітів до братської могили та хвилиною мовчання: 9 березня – біля пам’ятника воїнам- визволителям на території колишнього колгоспу імені Шевченка, 10 березня – біля пам’ятника загиблим воїнам на території колишнього колгоспу імені Леніна.

         У цей же день біля братської могили в центрі Новгородки відбулися урочистості і розпочалися вони автопробігом військової техніки військово-патріотичного клубу «Пам’ять» та урочистим мітингом. Після виступів голови районної ради Олександра Горбенка,  селищного голови Олександра Сириці символічний факел пам'яті та гільзу із землею з усіх обелісків та братських могил цих визволених населених пунктів   урочисто прийняв Новомиколаївський сільський голова Володимир Орел.

Категорія: Новини сайту | Переглядів: 504 | Додав: Root | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Сайт створено Новгородківською районною радою © 2024