Вівторок, 07.05.2024, 21:09
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 56
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Президент України
Верховна Рада України
Урядовий портал
Держкомзем
Конституцыйниу суд України
ДПА України

Просмотреть увеличенную карту
Головна » 2014 » Травень » 12 » Вшанували пам'ять полеглих та доземно вклонились живим
14:30
Вшанували пам'ять полеглих та доземно вклонились живим

Український народ заплатив  високу ціну  у Великій Вітчизняній війні. Гіркі втрати торкнулись кожної нашої сім’ї. Цю трагедію ми не забудемо. 69 років Україна жила в мирі і спокої. І за цей мир ми повинні бути вдячні тим солдатам, що принесли нам Перемогу. Вони звільнили українську землю від загарбника, їх братські могили – це символи нездоланності нашого народу, символи мужності та гідності.

З нагоди відзначення 69-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні, в районному центрі відбулись урочисті заходи.   У цей весняний, сонячний день   жителі Новгородки, представники підприємств,  установ і організацій,  партійних осередків зібрались разом біля братської могили воїнам-визволителям, де відбувся урочистий  мітинг.   

Зі словами вдячності до ветеранів війни звернулись голова районної ради Олександр Горбенко,  голова районної державної адміністрації Андрій Кочерга,,  які подякували їм за Перемогу і побажали добра і злагоди, здоров’я, миру і спокою. Селищний голова Олександр Сириця у своєму виступі відмітив, що День Перемоги – це свято радості і скорботи, пам’яті і безсмертя. Цього дня ми згадуємо всіх тих, чиє життя забрала війна. Уславляємо тих, хто вижив і  приніс нам Перемогу. Це свято тих, хто в тилу самовідданою працею наближав розгром ворога, хто на своїх плечах виніс тягар у повоєнні роки, підняв  країну з руїн.  Олександр Сириця передав вітання громаді селища від нашого земляка, Героя Радянського Союзу Миколи Тимофійовича Невпряги, якому він телефонував та поздоровив з Днем Перемоги. Ветеран Великої Вітчизняної війни, учасник бойових дій  Олександр Йосипович Кравченко привітав жителі Новгородківщини та побажав усім мирного неба, здоров’я і щастя. Хвилиною мовчання присутні вшанували загиблих воїнів-визволителів.

До підніжжя братської могили лягли травневі квіти, як символ пам’яті та вдячності за мирне життя.  Святкові заходи продовжились концертною програмою аматорів районного будинку культури та показом фільму місцевого  історика-краєзнавця  Сергія  Черкаса і техніка кіно-відео-обладнання районного будинку культури Анатолія  Хмурця «Ніхто не забутий, ніщо не забуто», приуроченого Дню Перемоги.


 

Категорія: Новини сайту | Переглядів: 402 | Додав: Root | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Сайт створено Новгородківською районною радою © 2024