Неділя, 28.04.2024, 01:20
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 56
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Президент України
Верховна Рада України
Урядовий портал
Держкомзем
Конституцыйниу суд України
ДПА України

Просмотреть увеличенную карту
Головна » 2016 » Березень » 12 » Засідання постійних комісій
12:54
Засідання постійних комісій

В п’ятницю, 11 березня 2016 року, відбулося спільне засідання постійних комісій районної ради, яке провів голова районної ради Олександр Горбенко.

Присутні обговорили порядок денний та проекти рішень четвертої сесії районної ради.

Депутати попередньо погодили проект змін до Регламенту Новгородківської районної ради сьомого скликання, що пов’язані із прийняттям Закону України «Про внесення зміни до статті 59 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" щодо поіменних голосувань». Після затвердження даних змін до Регламенту на сесії районної ради при прийнятті рішень ради буде проводитись відкрите поіменне голосування. Результати поіменного голосування будуть розміщуватися на сайті районної ради, що дасть можливість інформувати жителів району про участь депутатів в роботі пленарних засідань та їх волевиявлення при прийнятті рішень ради.    

Начальник відділу економічного розвитку і торгівлі районної державної адміністрації Світлана Кумпан інформувала депутатів про виконання програми соціально-економічного розвитку Новгородківського району за 2015 рік  та презентувала програму економічного і соціального розвитку Новгородківського району на 2016 рік. Найбільшу зацікавленість депутатів під час обговорення програми викликало питання залучення інвестицій в економіку району.

         Без зауважень депутати погодили зміни до рішення сесії районної ради від 23 січня 2015 року №380 „Про районний бюджет на 2015 рік” та звіт про виконання районного бюджету за 2015 рік, про які інформувала начальник фінансового управління районної державної адміністрації Наталія Голобородько.

Начальник відділу освіти районної державної адміністрації Лідія Остапчук інформувала присутніх про перспективи розвитку освітянської галузі району на 2016-2017 навчальні роки. Зокрема, вона зазначила, що відповідно до пункту 6 прикінцевих положень Закону України від 24 грудня 2015 року №911-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів», для задоволення потреб населення у високоякісних послугах у двомісячний строк треба затвердити регіональні плани створення освітніх округів, об’єднання навчальних закладів, забезпечивши при цьому продовження роботи з оптимізації мережі загальноосвітніх навчальних закладів, насамперед оптимізації мережі загальноосвітніх навчальних закладів із скороченням їх кількості (орієнтовно на 5 відсотків за рахунок об’єднання малокомплектних шкіл, зміни їх типу та/або ступеня, реорганізації тощо), підвищення наповнюваності класів, груп. В зв’язку з цим районна державна адміністрація ініціює питання про реорганізацію Спасівського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» у Спасівський навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» та про ліквідацію Верблюзького навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад». Основними мотивами для прийняття даних питань Л. Остапчук зазначила недостатнє фінансування галузі освіти району з Державного бюджету та високу вартість навчання однієї дитини в цих навчальних закладах: в 2015 році при нормативі 8,898 тис. грн. в рік на одну дитину, в нас в районі середня вартість навчання однієї дитини становить 16,323 тис. грн. в рік, у Верблюзькому НВК «Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад»  - 18,905 тис. грн., у Спасівському НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» – 28,643 тис. грн.

Депутати попередньо погодили проект рішення про зміну ступеня Спасівського НВК, врахувавши при цьому інформацію Л. Остапчук про те, що в 2016-2017 навчальному році в даному навчальному закладі в зв’язку з відсутністю учнів не будуть створені 10 і 11 класи.  

Проект рішення про ліквідацію Верблюзького навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» вже вдруге виноситься на розгляд сесії і знову не знаходить підтримки у депутатів районної ради. Найбільш болючим, на думку депутатів, є питання працевлаштування вчителів. Громада села Верблюжки звернулася із листом до голови районної ради з проханням залишити даний навчальний заклад діючим.  Верблюзький сільський голова Любов Кулик інформувала депутатів, що питання обговорювалось із батьківським комітетом і педагогічним колективом школи і вони висловлюють прохання залишити в даному навчальному закладі початкову школу і дошкільний навчальний заклад.  Підсумовуючи обговорення, голова районної ради Олександра Горбенко зазначив, що вирішення даного питання буде залежати від результатів голосування на сесії районної ради 18 березня цього року. В разі не прийняття даного рішення, Олександр Вікторович запропонував відділу освіти райдержадміністрації напрацювати новий проект щодо пониження ступеню даного навчального закладу.    

         Депутати без зауважень погодили проекти рішень про районну цільову програму цивільного захисту Новгородківського району на 2016-2020 роки, про затвердження розпорядження голови районної ради від 18 січня 2016 року №2-гр «Про зняття з контролю рішень сесій районної ради», про надання дозволу відділу освіти районної державної адміністрації на списання необоротних матеріальних активів та про затвердження технічних документацій по нормативній грошовій оцінці.

Категорія: Новини сайту | Переглядів: 475 | Додав: Root | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Сайт створено Новгородківською районною радою © 2024