П`ятниця, 03.05.2024, 16:16
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 56
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Президент України
Верховна Рада України
Урядовий портал
Держкомзем
Конституцыйниу суд України
ДПА України

Просмотреть увеличенную карту
Головна » 2012 » Вересень » 19 » Газ прийшов у домівки тарасівчан
13:57
Газ прийшов у домівки тарасівчан

                                   

Вівторок, 18 вересня, став радісним днем  для жителів  села Тарасівки — в село прийшов довгоочікуваний природній газ. Для цього села така подія, як пуск газопроводу — справжнє свято, на яке зібралися чи не всі місцеві жителі. По-святковому вбрані і діти, і дорослі радо зустрічали гостей з обласного та районного центрів. На свято до тарасівчан завітали: заступник голови облдержадміністрації Сергій Кузьменко, голови районної ради Олександр  Загреба та райдержадміністрації Володимир  Каніщев, генеральний директор підрядної організації, яка здійснювала  будівництво газопроводу — ПП „Кіровоградтрансгазбуд”,  депутат обласної ради Василь Вінницький, начальник управління капітального будівництва ОДА Олександр Мільто.

Вітаючи учасників свята, гості відзначили,  що нарешті довгоочікуваний газ з’явився  в Тарасівці — добудована друга черга об’єкту  „Газопостачання села  Тарасівка”. Підготовчі роботи по газифікації села розпочаті ще у далекому 1985 році, в середині 90-х було розпочато і будівництво  самого підвідного газопроводу, однак за браком коштів будівництво було призупинено, а сам газопровід демонтовано. Поновлення робіт відбулося лише у 2004 році за прем’єрства нинішнього Президента України Віктора Януковича. Остаточно питання про завершення розпочатих робіт вирішено було лише з приходом до керівництва країною і областю нової команди на чолі з Президентом Віктором Януковичем та головою облдержадміністрації Сергієм Ларіним. Цей об’єкт був внесений до програми „Центральний регіон-2015” і за останні два роки на газифікацію села з державного бюджету спрямовано  близько 4 млн. грн. І от тарасівчани з газом.

 Голова райдержадміністрації Володимир Каніщев, звертаючись з привітаннями до жителів села, відмітив, що газифікація  села обов’язково змінить на краще життя кожного його жителя і дасть можливість газифікувати і навчально-виховний заклад і фельдшерський пункт. А для забезпечення енергозберігаючих технологій до кінця 2012 року заплановано провести капітальний ремонт Тарасівського НВК.

Прискоренню газифікації села активно сприяв народний депутат України О. Й. Єдін. За його участю придбано і шкільний автобус для місцевої школи. Це ще одне з виконаних зобов’язань, які взяла на себе влада в рамках реалізації програми "Центральний регіон -  2015”.

Важко передати словами радість тарасівчан. Деякі з них до кінця не вірили у здійснення мрії, але коли у оселях ветеранів праці А.О.Терехова та С.Г.Андрійчук запалав голубий вогник — сумніви  розвіялися. Також на урочистостях було вручено подарунки сільським багатодітним сім’ям: газові плити — Уляні Громовій та Олександру Даночку, електропіч — Наталії ВЛК. А ветеран Великої Вітчизняної війни, учасник бойових дій Володимир Михайлович Чернецький отримав в подарунок електроконвектор. Ці подарунки придбано за кошти місцевих сільгосптоваровиробників.

Сільський голова Олександр Ярижко привітав громаду із знаковою подією і подякував усім, хто  допомагав втілити в реальність цей проект. Маємо надію, що голубий вогник палатиме і зігріватиме теплом кожну оселю в Тарасівці.

Категорія: Новини сайту | Переглядів: 545 | Додав: Root | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Сайт створено Новгородківською районною радою © 2024