Основні показники роботи галузі тваринництва в області за січень 2016р.
Виробництво м’яса господарствами усіх категорій Кіровоградської області у січні 2016р. склало 5 тис.т та порівняно з січнем 2015р. збільшилося на 0,1 тис.т або на 2%.
У січні п.р. загальне виробництво молока порівняно з відповідним періодом 2015р. зменшилося на 2% і склало 14,8 тис.т, у т.ч. у господарствах населення – на 5,4% (10,6 тис.т), у сільськогосподарських підприємствах – збільшилося
на 7,7% (4,2 тис.т).
Загальне виробництво яєць від птиці всіх видів у січні 2016р. порівняно з січнем 2015р. збільшилося на 9,6% і склало 26,3 млн.шт., у т.ч. у сільськогосподарських підприємствах – на 28,4% (8,6 млн.шт.), в господарствах населення – на 2,3% (17,7 млн.шт.).
Станом на 1 лютого 2016р. загальна чисельність поголів’я великої рогатої худоби становила 105,4 тис. голів (на 5,3% менше ніж на 1 лютого 2015р.),
у т.ч. корів – 56,8 тис. голів (на 4,5% менше), свиней – 258,9 тис. голів (на 1,1% більше), овець та кіз – 40,8 тис. голів (на 5,6% менше), птиці – 4334,2 тис. голів
(на 5,2% більше).
Головне управління статистики у Кіровоградській області
|