П`ятниця, 03.05.2024, 10:20
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 56
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Президент України
Верховна Рада України
Урядовий портал
Держкомзем
Конституцыйниу суд України
ДПА України

Просмотреть увеличенную карту
Головна » 2011 » Травень » 26 » Ювілей "Калиновому співу"
19:31
Ювілей "Калиновому співу"

Уже вдвадцяте віддзвенів дзвінкоголосими піснями у виконанні майстрів співу не лише Кіровоградщини, а й поважних гостей із різних областей України та регіону-побратиму нашої області - Нижньосілезького воєводства (Республіка Польща), Всеукраїнський фестиваль-конкурс  вокально-хорового мистецтва "Калиновий спів".

А розпочався фестиваль як завжди із традиційного пов’язання стрічок на калинові кущі, що були посаджені на честь десятої та п’ятнадцятої річниці фестивалю-конкурсу. До цього символічного дійства долучилися голова обласної державної адміністрації Сергій Ларін, заступник Міністра культури  України Вікторія Ліснича, берегиня фестивалю Валентина Пращур.

Звертаючись вже зі сцени обласної філармонії до учасників фестивалю і численної глядацької аудиторії, Сергій Ларін наголосив, що  Кіровоградщина вже довела на всеукраїнському рівні, що є столицею танцю, перемігши у проекті "Майданс", а от завдяки "Калиновому співу" вже вдвадцяте підтверджує, що є центром і хорового мистецтва.

Оскільки "Калиновий спів" цієї весни святкує свій ювілей, то традиційна конкурсна програма була відсутня і продовжив фестиваль заключний гала-концерт, участь в якому взяли кращі вокально-хорові колективи, дуети та солісти Кіровоградщини – переможці двадцяти фестивальних років та гості із Польщі.

Новгородківщину на фестивалі представляв дитячий фольклорний колектив Петрокорбівського сільського будинку культури «Криниченьки- Чарівниченьки» (керівник Тетяна Гончаренко). Їм випала  висока честь розпочати своїм співом фестиваль. За значний внесок у розвиток пісенної творчості Кіровоградщини та багаторічну участь у Всеукраїнському фестивалі-конкурсі  вокально-хорового мистецтва "Калиновий спів" нагороджено дипломом творчу делегацію Новгородківщини, яку  очолили заступник голови райдержадміністрації Марія Ляшенко та начальник відділу культури Людмила Тищенко. Керівникам творчих делегацій районів та міст області голова облдержадміністрації Сергій Ларін та голова обласної ради Микола Ковальчук вручили дипломи та пам’ятні сувеніри.

Керівництво району,  відділ культури щиро дякують всім колективам і виконавцям району, які на протязі двадцяти років приймали активну участь в цьому фестивалі. Низький уклін «золотим» рукам майстринь  Т.Добровольській та А.Андрієнко за вишиті на фестиваль рушники. Спасибі за фінансову підтримку фестивалю голові ПСП «ТОПАгро» Сергію Топчію,  спонсорам голові СФГ «Надія» Олександру Литвину і директору заводу мінеральних вод Дмитру Петрову.

      О.ЛІСОВА.

Категорія: Новини сайту | Переглядів: 609 | Додав: Root | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Сайт створено Новгородківською районною радою © 2024