Субота, 04.05.2024, 19:16
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 56
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Президент України
Верховна Рада України
Урядовий портал
Держкомзем
Конституцыйниу суд України
ДПА України

Просмотреть увеличенную карту
Головна » 2012 » Жовтень » 4 » Культура
14:30
Культура


28-30 вересня 2012 року в нашій області проходив І Центрально-Український музейно-туристичний фестиваль, на якому було представлено туристичні можливості Кіровоградщини, зокрема - висвітлено досягнення у розвитку музейної справи та туризму міст та районів області.

В рамках цього фестивалю, 29 вересня, на території заповідника-музею І.К.Тобілевича (Карпенка-Карого) Хутір Надія, проходила міжрегіональна туристична виставка "Кіровоградщина запрошує – 2012”, яка співпала з відкриттям 42-ї річниці Всеукраїнського свята театрального мистецтва "Вересневі самоцвіти”.  Делегацію Новгородківського району очолили заступник голови райдержадміністрації Ляшенко М.І. та начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації  Бойко Л.В.

Наш район у виставці-ярмарку своїми роботами представили майстри декоративно-ужиткового мистецтва, члени Національної Спілки Майстрів народного мистецтва України з петриківського розпису І. Бондаренко, з художньої вишивки заслужений майстер народної творчості України Л. Зоріна та Т. Добровольська, якій в цьому році, з метою підтримки обдарованої молоді та розвитку традиційного народного мистецтва, було призначено стипендію Президента України для молодих майстрів народного мистецтва, а також майстрині - А. Терещенко, М. Червінська, Т. Боженко, І. Лісняк, С. Гребень, викладачі ПТУ №36 О. Осавелюк та В. Чорна, вихователь  Ю. Карпенко. Народний аматорський фольклорний ансамбль "Чарівниці” (керівник Гончаренко Т.) з с. Петрокорбівка та учні Новгородківського ПТУ №36 - І. Карпович, В. Тяпченко, О. Матичук, В. Дудчик, разом з керівниками гуртків художньої самодіяльності  Я. Шевченко та П. Бершадським, представили на розсуд глядачів цікаві й колоритні виступи.

Туристично-рекреаційний потенціал Новгородківщини на виставці-ярмарку був представлений рекламною друкованою продукцією музею історії району (директор О. Кудіна): буклетами, путівниками, туристичними маршрутами, проспектами та туристичним логотипом району. До речі, під час туристичної виставки "Кіровоградщина запрошує - 2012”, проходив обласний конкурс на кращий туристичний логотип, в якому логотип нашого району було визнано найкращим.

Управління культури і туризму Кіровоградської ОДА нагородило відділ культури і туризму Новгородківської РДА цінним подарунком та дипломом переможця за зайняте І місце у конкурсі туристичних логотипів, а майстриню-вишивальницю Л. Зоріну, педагогічний та учнівський колектив ПТУ №36 та народний аматорський фольклорний ансамбль "Чарівниці” - грамотами управління культури.



Категорія: Новини сайту | Переглядів: 506 | Додав: Root | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Сайт створено Новгородківською районною радою © 2024