Субота, 27.04.2024, 17:18
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 56
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Президент України
Верховна Рада України
Урядовий портал
Держкомзем
Конституцыйниу суд України
ДПА України

Просмотреть увеличенную карту
Головна » 2014 » Лютий » 17 » Не дай забути, щоб не повторити
15:01
Не дай забути, щоб не повторити

           Для кожного, хто пройшов пекло афганської війни, дата 15 лютого – особлива. Вона позначена пам’яттю про мужніх чоловіків, які, виконуючи свій інтернаціональний обов’язок, смертю хоробрих полягли на чужій землі. Вона дає можливість зібратися побратимам, поспілкуватися, згадати афганські гори та перевали, де чатувала на них небезпека.

           У День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 25-ої річниці виведення радянських військ з Афганістану воїни-інтернаціоналісти Новгородківщини зустрілися, щоб згадати, пом’янути, побачитись… Віддати данину поваги мужності та героїзму воїнів-афганців та їх побратимів, які виконували свою непросту місію в «гарячих точках» світу, прийшли  керівництво району, селищний та сільські голови, представники трудових, учнівських колективів, громадськість селища. Спочатку присутні вшанували хвилиною мовчання полеглих у війнах земляків та поклали квіти до барельєфів воїнів-афганців на Алеї слави і до братської могили.

            У районному будинку культури до воїнів-інтернаціоналістів, рідних та близьких загиблих та померлих від ран воїнів-афганців звернулися голова районної державної адміністрації Олександр Загреба, голова районної ради Олександр Горбенко, довірена особа народного депутата України О.Й. Єдіна Володимир Топтун. У своїх виступах вони відмітили, що афганська війна в людській пам’яті не скінчиться ніколи, а про шляхи, які судилося пройти нашим землякам крізь полум’я Афгану, без сумніву, повинні знати наші діти та онуки. Назавжди а нашій пам’яті та наших серцях залишаться ті воїни, які не повернулися з тієї страшної війни. А тим, хто вижив бажаємо міцного здоров’я, благополуччя, турботи і тепла від рідних і друзів.

            Всім воїнам-афганцям Новгородківщини за мужність і героїзм, виявлені під час виконання військового обов’язку, керівництвом району було вручено пам’ятні медалі «25 років виводу військ з Афганістану». Грамотами районної державної адміністрації та районної ради нагороджено воїнів-інтернаціоналістів, які виконували свій військовий обов’язок на території інших держав: В. Загородного, О. Іщенка, М. Захарченка, В. Ковальчука, Г. Горбенка, Ф. Бузька, В. Олійника, В. Морозова.

            Учасники художньої самодіяльності району виконували музичні номери на тему афганської війни та  вірші про Афган. Під час концерту-реквієму демонструвався відеопоказ фото афганців та фільмів про страшне лихоліття Афгану. В Свято-Троїцькій церкві відбулася поминальна панахида за загиблими воїнами під час військових дій в Афганістані та померлими від ран у мирний час.

Категорія: Новини сайту | Переглядів: 385 | Додав: Root | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Сайт створено Новгородківською районною радою © 2024