П`ятниця, 03.05.2024, 13:38
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 56
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Президент України
Верховна Рада України
Урядовий портал
Держкомзем
Конституцыйниу суд України
ДПА України

Просмотреть увеличенную карту
Головна » 2013 » Травень » 23 » "Ніч музеїв"
08:52
"Ніч музеїв"

18 травня вся світова музейна спільнота відзначала Міжнародний день музеїв.

В цей день в усьому світі більшість музеїв було відкрито для відвідувачів в вечірній час до самої ночі. В цьому році до акції долучився і музей історії Новгородківського району.

Двері районного музею були гостинно відчинені для відвідувачів з 16.00 години, щоб бажаючі мали змогу переглянути експозиції та виставки робіт майстрів декоративно-прикладного мистецтва, учнів дитячої школи мистецтв та  вихованців будинку дитячої та юнацької творчості.

О 17.00 годині відбулося урочисте відкриття «Ночі музеїв», на якому виступили з вітальним словом голова Новгородківської районної ради Горбенко О.В., голова районної державної адміністрації Загреба О.І.,голова селищної ради Сириця О.А., заступник голови райдержадміністрації Ляшенко М.І., директор музею Кудіна О.Ф.

Свято продовжилося виставою «Волосний центр» у виконанні самодіяльних аматорів-театралів Великочечеліївського  сільського клубу, разом з якими присутні помандрували історичними шляхами нашого краю. Події відтворено на історичних фактах, датах, героях, які у художньому образі передав самодіяльний аматор сільського закладу - Лета Борис Васильович, за підтримки Надії Павлівни Бондаренко, Сергія Степановича Черкаса, районного музею.

А після їхнього  виступу, на майданчику біля музею, відбувся концерт за участі учнівської молоді Новгородківського ПТУ № 36 (Карпович Ірини, Матичука Олександра і викладача Макусінської Ірини) та гри юних віртуозів дитячої школи мистецтв (Глезь Анни – скрипка, Пітеля Андрія - гітара). Бажаючі створити  власноруч картину «Вернісаж  багатьох», приєдналися до  творчої  лабораторії  художника-земляка  І.Вишніченка, який провів для присутніх  майстер–клас.

Того вечора кожен знайшов собі справу до душі: викладач ДШМ - Т.Добровольська провела презентацію  виставки «Вишивка  в сучасному одязі»  та познайомила присутніх з стародавньою технікою української вишивки.

Для  дівчат у залах музею майстри провели різноманітні майстер-класи: Вікторія Огоренко - з візажу,  Оксана Вишніченко – з боді-арту, Тетяна Пруцька - прикраси зі стрічок «канзаши», Ліда Дроботюк, Лєна Крицька – плетіння кіс.

Гарним сюрпризом для відвідувачів стала присутність «живих скульптур», в образі яких були учениці Новгородківського ПТУ № 36 Аліна Самбурська, Аліна Радовська та Надія Петрова.

Викладач  Новгородківського ПТУ №36 Ірина Макусінська  познайомила учасників заходу з  японською  культурою у  відео-презентації  «Квітка Сходу». А після перегляду фільму «Японська чайна церемонія» запросили присутніх  на  чайну  церемонію по-українські, щоб насолодитися  ароматом  чаю та підвести  підсумки   ІХ Міжнародної  акції «Ніч  музеїв».

На свято завітала заступник директора департаменту культури, туризму та культурної спадщини Лісняк Н.А., яка відмітила позитивну тенденцію проведення даної акції в області і зокрема участі музею історії Новгородківського району.

Категорія: Новини сайту | Переглядів: 484 | Додав: Root | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Сайт створено Новгородківською районною радою © 2024