Субота, 04.05.2024, 17:47
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 56
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Президент України
Верховна Рада України
Урядовий портал
Держкомзем
Конституцыйниу суд України
ДПА України

Просмотреть увеличенную карту
Головна » 2014 » Січень » 9 » ПОДАТКОВА ІНФОРМУЄ
12:46
ПОДАТКОВА ІНФОРМУЄ

Міндоходів виносить на публічне обговорення Концепцію реформи декларування доходів громадян

08.01.2014

ГУ Міндоходів у Кіровоградській області запрошує громадськість долучитися до обговорення  концепції реформи декларування доходів громадян.

Міністерство  пропонує до обговорення не готовий законопроект, а  концептуальні основи та елементи майбутньої системи декларування доходів.

Звичайно, що процес декларування стосуватиметься не усіх 44,5 млн. фізичних осіб-платників податків, зареєстрованих в Україні. Ми повинні разом обрати критерії для обмеження кола громадян, які подаватимуть декларації.

По-друге, потребує досконалого аналізу один з основоположних принципів реформи - необхідність подання «разової декларації».

Ці та інші елементи реформи Міндоходів закликає громадськість разом проаналізувати, щоб сконструювати найбільш оптимальну для України  модель декларування доходів.

Реформа системи декларування доходів громадян також принципово важлива  з точки зору боротьби   з тіньовою економікою та корупцією.  Будь-які зусилля держави в цьому напрямку в односторонньому порядку не матимуть успіху, якщо не спиратимуться на громадську підтримку і не матимуть двостороннього характеру.

Міндоходів очікує, що нова система декларування доходів надасть необхідні компенсатори для поступового зниження податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску. Отже, дозволить знизити навантаження як на роботодавців, так і на найманих працівників.

Запевняємо, що Міністерство доходів і зборів зробить усе необхідне, щоб зробити процес  декларування максимально простим і зручним для громадян. Наразі опрацьовуються варіанти попереднього заповнення декларацій, розробляються спрощені форми декларації, йде робота над уніфікацією її з іншою  звітністю, а також над розширенням можливостей електронного декларування.

Обговорення Концепції реформи декларування доходів громадян відбувається на форумі офіційного веб-порталу Міндоходів. Долучайтесь!

Також свої пропозиції Ви можете надіслати на електронну скриньку gromada@minrd.gov.ua.

 

Категорія: Податкова інформує | Переглядів: 387 | Додав: Root | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Сайт створено Новгородківською районною радою © 2024