Субота, 04.05.2024, 14:46
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 56
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Президент України
Верховна Рада України
Урядовий портал
Держкомзем
Конституцыйниу суд України
ДПА України

Просмотреть увеличенную карту
Головна » 2014 » Січень » 16 » ПОДАТКОВА ІНФОРМУЄ
12:54
ПОДАТКОВА ІНФОРМУЄ
РОЗ”ЯСНЮЄ НОВГОРОДКІВСЬКЕ ВІДДІЛЕННЯ ДОЛИНСЬКОЇ ОДПІ:

 

АКУАЛЬНІ ПИТАННЯ НАРАХУВАННЯ ТА СПЛАТИ ЄДИНОГО ВНЕСКУ

                                   ФІЗИЧНИМИ ОСОБАМИ ПІДПРИЄМЦЯМИ

16.01.2013

 

Який порядок розрахунку та сплати ЄСВ новоствореними фізичними особами – підприємцями на спрощеній системі оподаткування?

        Новостворені фізичні особи - підприємці - платники єдиного податку сплачують за себе єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування в розмірі, який самостійно визначили, але не менше мінімального страхового внеску на місяць в термін до 20 числа місяця, що настає за звітним кварталом.

     При цьому, платники можуть сплачувати єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у вигляді авансових платежів до 20 числа кожного місяця поточного кварталу, які враховуються ними при остаточному розрахунку, що здійснюється за календарний квартал.

Який розмір ЄСВ  застосовують ФОП, які обрали загальну систему оподаткування без використання праці найманих працівників?

    Фізичні особи - підприємці, які обрали загальну систему оподаткування без використання праці найманих працівників, нараховують єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у розмірі 34,7 відсотка на суму доходу (прибутку), отриманого від їх діяльності, що підлягає обкладенню податком на доходи фізичних осіб. При цьому сума єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску за місяць, у якому отримано дохід (прибуток) та більшою максимальної величини бази нарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

  Який порядок сплати ЄСВ ФОП, які протягом року  перейшли зі спрощеної системи оподаткування на загальну?

     Фізичні особи - підприємці, які перейшли протягом поточного звітного року зі спрощеної системи оподаткування на загальну систему оподаткування нараховують та сплачують суми єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у вигляді авансових платежів на підставі квартальної декларації, яка подається ними після закінчення кварталу, в якому відбувся перехід.
     При цьому, суми єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, сплачені у вигляді авансових платежів, ураховуються платником при остаточному розрахунку, який здійснюється ним за календарний рік до 10 лютого наступного року на підставі даних річної

Категорія: Податкова інформує | Переглядів: 308 | Додав: Root | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Сайт створено Новгородківською районною радою © 2024