Субота, 04.05.2024, 21:31
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 56
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Президент України
Верховна Рада України
Урядовий портал
Держкомзем
Конституцыйниу суд України
ДПА України

Просмотреть увеличенную карту
Головна » 2011 » Серпень » 30 » Символ мирної праці і достатку
09:04
Символ мирної праці і достатку

Вже традиційно 23 серпня ми святкуємо День Прапора. Історія заснування нашого стяга своїм корінням сягає в сиву минувшину. В давнину жовто-сині барви символізували Київську Державу ще до християнізації Русі.

Державний Прапор – один з трьох офіційних державних символів, що символізують суверенітет держави. Державний Прапор України – стяг із двох рівновеликих горизонтальних смуг синього і жовтого кольору. Значення синього та жовтого кольорів на прапорі традиційно трактують як поєднання чистого, мирного безхмарного неба, що простягнулося над жовтим кольором хлібного лану – символу мирної праці і достатку.

Звичайні громадяни України, підприємства, державні установи та організації вивішують в цей день Державний Прапор України. На честь свята у кожному місті, селищі і селі нашої країни відбувається ціла низка урочистих заходів. Не оминуло свято і нашу Новгородку.  Урочистою ходою, на чолі з керівництвом району і селища, розпочалося воно. Біля братської могили зібралися представники трудових колективів підприємств, установ і організацій району, учнівська молодь, жителі селища. Зі словами привітань до присутніх звернувся голова районної державної адміністрації Володимир Каніщев, який вказав на значимість свята – Дня Прапора України та побажав всім добра і щастя, миру і процвітання та високих трудових здобутків на користь нашого району і в цілому нашої країни. «Нехай завжди гордо майорить над Батьківщиною стяг нашої волі, єдності та могутності українського народу», - такими словами завершив свій виступ Володимир Миколайович.

Право підняти Державний Прапор України було надано вчителю Новгродківського НВК Євгену  Дигадюку та головному спеціалісту відділу освіти районної державної адміністрації  Аліні Гончаренко.

В урочистостях взяли участь голова районної ради Олександр Загреба та селищний голова Олександр Сириця.

Категорія: Новини сайту | Переглядів: 657 | Додав: Root | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Сайт створено Новгородківською районною радою © 2024