П`ятниця, 03.05.2024, 09:40
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 56
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Президент України
Верховна Рада України
Урядовий портал
Держкомзем
Конституцыйниу суд України
ДПА України

Просмотреть увеличенную карту
Головна » 2013 » Травень » 14 » Святкували Велику Перемогу
16:34
Святкували Велику Перемогу

9 травня біля братської могили в селищі Новгородка відбувся мітинг-реквієм, приурочений 68-ій річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років. Він розпочався святковою ходою з центру селища до меморіалу Слави.

До присутніх жителів та гостей селища з вітальними промовами звернулися голови райдержадміністрації Олександр Загреба, районної ради Олександр Горбенко, селищної ради Олександр Сириця, ветеран Великої Вітчизняної війни, учасник бойових дій Олександр Йосипович Кравченко та учениця Новгородківського НВК Наталія Шаповал. В своїх виступах вони наголосили, що відзначення чергової річниці Великої Перемоги є даниною пам’яті та виявлення поваги і гордості нинішнього покоління за славетних захисників  Вітчизни.

Для вшанування пам’яті всіх воїнів-земляків та воїнів, які принесли перемогу в наш край, воїн-афганець Володимир Ковальов та представник громадської організації "Козаки Інгулу” Костянтин Лісовий, ветеран Великої Вітчизняної війни Павло Мусійович Момот та учениця Новгородківського НВК Наталія Шаповал запалили "живий” вогонь, привезений з Курської дуги на обеліску Слави.

Почесними грамотами обласної державної адміністрації та обласної ради за великий внесок у Перемогу, за мужність і стійкість та з нагоди Дня Перемоги нагороджені ветерани Великої Вітчизняної війни, учасники бойових дій О.Й.Кравченко, П.М.Момот, К.М.Троян. Почесні грамоти районної державної адміністрації і районної ради вручено 14 учасникам бойових дій вдома особисто головами РДА і райради О.Загребою і О.Горбенком.

Учасники мітингу поклали квіти до братської могили та вшанували пам’ять загиблих на фронтах Великої Вітчизняної війни та тих, хто відійшов у вічність у повоєнні роки і в мирний час — хвилиною мовчання. Біля братської могили прозвучали пісні воєнних років у виконанні працівників  районного будинку культури.

Після закінчення мітингу відбувся святковий концерт в районному будинку культури. У виконанні народного аматорського хору "Ветеран” прозвучали українські пісні, пісні воєнної тематики та пісні на слова місцевого поета, нашого земляка Павла Зубенка. Свої вірші читав Іван Орел. А пісня "День Победы” у виконанні Олександра Шевченка зворушила всіх присутніх до сліз.

Урочисті заходи з нагоди свята було проведено в усіх населених пунктах району. До пам’ятників та обелісків, які увіковічнили подвиг народу у Великій Вітчизняній були покладені квіти від керівників органів місцевого самоврядування, депутатів, молоді та жителів Новгородківщини.

Категорія: Новини сайту | Переглядів: 480 | Додав: Root | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Сайт створено Новгородківською районною радою © 2024