Субота, 04.05.2024, 11:18
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 56
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Президент України
Верховна Рада України
Урядовий портал
Держкомзем
Конституцыйниу суд України
ДПА України

Просмотреть увеличенную карту
Головна » 2012 » Жовтень » 26 » У Новгородці відкрили діагностичний центр
17:14
У Новгородці відкрили діагностичний центр


За ініціативи губернатора Кіровоградщини Сергія Ларіна  у кожному районі області на базі центральних районних лікарень відкриваються сучасні діагностичні центри. Нинішня влада першочергово дбає про здоров'я людей. Президент України Віктор Янукович вважає , що право на якісне медичне обслуговування має кожен громадянин країни, в першу чергу – жителі сільської місцевості.

25 жовтня таке сучасне діагностичне відділення урочисто відкрилося і у Новгородківській  центральній районній  лікарні. На урочисте зібрання завітали голови  райдержадміністрації  Володимир Каніщев, райради Олександр Загреба, заступники голів, медичний персонал райлікарні, громадськість селища. Виступаючи перед присутніми, голова РДА  В.М. Каніщев відмітив, що районна влада  свої зобов'язання перед медичною галуззю виконує: це і придбання нового медичного обладнання, ремонт приміщення райлікарні, виплати оздоровчих медпрацівникам та інше. Відкриття діагностичного центру, за його словами, дасть можливість виявити хворобу на ранній стадії  і якісно та вчасно її лікувати.

Головний лікар Новгородківської центральної районної лікарні Микола  Моторний  підкреслив, що за багаторічну   роботу  в  цьому лікувальному закладі  він не пригадує іншого такого року, щоб на медицину району виділятися такі значні кошти, як нинішнього – а це майже 2,5 млн. грн. У лікарні уже є цифровий рентгенапарат, сучасний фіброгастродуоденноскоп, два лабораторні прилади для біохімічного та гематологічного обстеження крові, система ультразвукової діагностики, сучасні кардіографи та інше.  Лише в цьому році головним лікарем отримано сертифікат на централізовану медичну поставку обладнання за кошти державного бюджету на суму 1 млн. 46 тис. грн.

Капітальний ремонт у приміщенні центру ранньої діагностики Новгородківської  ЦРЛ  уже завершено. Тут функціонуватимуть  кабінети ультразвуковою діагностикою,  з обладнанням для конкретної групи органів кишково-шлункового тракту або серцево-судинної системи.

Із районного бюджету на ремонт  діагностичного  центру та силового електрообладнання  було виділено 150  тисяч гривень, а от левова частка фінансування  діагностичного центру -  з державної субвенції на медицину для області в цілому.

Дооснащення центру триває. Окрім цього лікарня має отримати  2 нові "швидкі допомоги” та сучасний зубопротезний кабінет.

Будемо сподіватися, що із створенням таких умов  медичне обслуговування  жителів району буде надаватися  якісно  та ефективно  і проводитися на належному рівні, адже здоров'я – це найбільша цінність у житті.

 

Категорія: Новини сайту | Переглядів: 529 | Додав: Root | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Сайт створено Новгородківською районною радою © 2024