Субота, 04.05.2024, 21:28
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 56
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Президент України
Верховна Рада України
Урядовий портал
Держкомзем
Конституцыйниу суд України
ДПА України

Просмотреть увеличенную карту
Головна » 2011 » Серпень » 30 » У Тарасівку прийшов газ
08:59
У Тарасівку прийшов газ

Для жителів Тарасівської сільської ради  22 серпня  запам’ятається урочистою подією: нарешті введено в експлуатацію підвідний газопровід.  Поява блакитного вогника у Тарасівці подія дійсно знакова, адже місцевим жителям довелося пройти нелегкий шлях, аби природний газ став для сільської громади реальністю.  Будівництво газопроводу було розпочате ще у 1985 році, потім у 2004 році поновлено роботи по газифікації села.  Але за браком коштів роботи на тривалий час були призупинені та лише з приходом до керівництва країни нової команди на чолі з Президентом Віктором Януковичем було переглянуте питання щодо виділення державою необхідних коштів для проведення монтажних робіт з будівництва першої черги підвідного газопроводу високого тиску до цього населеного пункту.

На урочисті заходи із введення в експлуатацію першої черги будівництва об’єкту газопостачання села Тарасівки завітали виконуюча обов’язки директора Департаменту стратегії соціального розвитку Мінсоцполітики України Ніна Підлужна, депутат обласної ради, генеральний директор ПП «Кіровоградтрансгазбуд» Василь Вінницький, перший заступник начальника управління капітального будівництва облдержадміністрації Едуард Іванов,  голова районної державної адміністрації Володимир Каніщев, голова районної ради Олександр Загреба, сільський голова Олександр Ярижко. Виступаючі привітали тарасівців зі святковою подією.  «Напередодні 20-ї річниці незалежності України ми стали свідками втілення у життя положень державної програми з покращення рівня життя населення. Сподіваємося, що з підключенням Тарасівки до газопостачання обов’язково зміниться на краще життя кожного з вас. Бажаємо, щоб і надалі як можна більше таких світлих подій відбувалися у житті вашого села», – відзначили вони.

Як повідомив Василь Вінницький, газопровід загальною протяжністю 8,8 км було змонтовано спеціалістами «Кіровоградтрансгазбуду» зі спеціальних поліетиленових труб високого тиску із застосуванням передових технологій зварювання.  При будівництві  застосували сучасну систему електрохімічного захисту металевих деталей та оболонки газопроводу від корозії, що дозволяє підняти рівень безпеки об’єкту до європейських стандартів. Ще однією інновацією стало використання у системі ГРП спеціального електронного лічильника, який оснащено стільниковим зв’язком. Уся інформація про рівень тиску у газопроводі та обсяги споживання газу поступає у режимі онлайн на диспетчерський пункт, розташований в обласному центрі.

За словами голови районної державної адміністрації Володимира Каніщева, підключення Тарасівки до газопостачання є перший з трьох об'єктів газифікації сіл району, включених до  районної  програми «Центральний регіон – 2015».  Монтажні роботи з будівництва газопроводу та ГРП вартістю більше двох мільйонів гривень стовідсотково профінансовані з державного бюджету.

Сільський голова Олександр Ярижко сердечно подякував всім причетним до будівництва підвідного газопроводу, це: голові РДА В.М.Каніщеву, голові райради О.І.Загребі, заступнику голови РДА О.В.Горбенку, начальнику «Кіровоградтрансгазбуду» В.М.Вінницькому, прорабу В.О.Голяку, депутатам районної та сільської рад, кооперативу «Тарасівський», керівникам господарств С.Л.Качаненку, В.М.Вовчику, Г.П.Томіленку, В.М.Верещагіну, М.В.Панасенку, одноосібникам: Т.С.Щербині, М.А.Манохіну, П.Н.Волошину, О.П.Волошину, О.М.Данильченку, Г.В.Наумову, З.В.Чабану, В.А.Терехову, І.Т.Коньку та всім жителям села.

 Головний газорозподільчий пункт освятив отець Олександр.

Другу чергу газопроводу, зокрема, монтаж газорозподільчих мереж середнього та низького тиску протяжністю 10,3 км, з підключенням приватних домоволодінь до газопостачання, планується завершити вже до листопада нинішнього року. Це великий обсяг робіт, адже у Тарасівці проживає більше 600 жителів та налічується 180 приватних домоволодінь. На сьогоднішній день вже проведені підготовчі роботи з підключення до газопостачання соціальних об’єктів села – фельдшерсько-акушерського пункту та школи.

Категорія: Новини сайту | Переглядів: 520 | Додав: Root | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Сайт створено Новгородківською районною радою © 2024