Субота, 04.05.2024, 20:02
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 56
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Президент України
Верховна Рада України
Урядовий портал
Держкомзем
Конституцыйниу суд України
ДПА України

Просмотреть увеличенную карту
Головна » 2014 » Січень » 9 » ВІСТІ З РАД
11:32
ВІСТІ З РАД

Пам’яті загиблим у боях…

Через 70 років нащадки славних героїв-визволителів Новгородківського району вшановують тих, хто захищав рідну землю, і тих, хто відроджував район у повоєнні роки. 5 січня 1944 року були визволені  села Новоандріївка, Рибчине, Веселе, Бережинка, Перше Травня, 6 січня – Тарасівка, Губівка Козирівка,  Ольгівка. Саме у ці дні, через 70 років, і відбулися святкові урочистості з нагоди  річниці визволення цих сіл від німецько-фашистських загарбників.

5 січня жителі Новоандріївської  громади разом з керівництвом району та сільським головою Володимиром Братухіним прийшли віддати  шану загиблим героям до братської могили. Вітаючи жителів усіх населених пунктів з 70-річчям визволення від фашистських загарбників, голова районної ради Олександр Горбенко та заступник голови районної державної адміністрації Марія Ляшенко відмітили, що 70 років тому наші батьки і діди у запеклих боях звільняли від фашистських загарбників новгородківську землю. Події минулої війни назавжди залишаться в пам’яті поколінь, а ветерани, які живуть серед нас, постійно відчуватимуть нашу увагу та турботу.

Присутні пом'янули визволителів хвилиною мовчання, поклали квіти та вінки до підніжжя братської могили, запалили факел пам'яті та заклали священну землю з пам'ятників і обелісків загиблих воїнів у снарядну гільзу років Великої Вітчизняної війни. Естафету пам'яті у Новоандріївського сільського голови сільського голови Володимира Братухіна перейняв сільський голова села Тарасівка Олександр Ярижко.

70-річчя визволення  жителі Тарасівської  громади відзначали 6 січня. Вони вшанували загиблих воїнів покладанням квітів до братської могили та хвилиною мовчання. Після виступів голови райради Олександра Горбенка,  заступника голови райдержадміністрації Марії Ляшенко та сільського голови Олександра Ярижка, символічний факел пам'яті та гільзу із землею з усіх обелісків та братських могил цих визволених населених пунктів   урочисто прийняла Куцівський сільський голова Наталія Лаліменко. Куцівська громада святкуватиме 70-річчя  визволення від  німецько-фашистських загарбників 10 березня  2014 року.

В кожному селі після урочистостей відбувався святковий концерт, де звучали композиції воєнних років у виконанні працівників районного будинку культури та аматорів сцени клубних закладів цих сіл.

Категорія: Новини сайту | Переглядів: 429 | Додав: Root | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Сайт створено Новгородківською районною радою © 2024